Svenske supertalangen Ove Ledström har satt målet att nå vinterns GP-serie i isracing. Med sig på den resan kommer han att ha isracinglegendaren Per-Olof ”Posa” Serenius, som kliver in som en resurs i teamet.

Det nyvunna samarbetet tar sin officiella start i samband med VM-kvalet i Östersund den 15 januari.
– Det ska bli kul. Ove har något speciellt. Han är väldigt seriös i allting han gör. Jag tycker att han har en bra chans att nå VM-serien redan den här säsongen, om han inte vurpar bort sig i kvalen så tror jag att han tar sig dit, säger den tvåfaldige världsmästaren Posa Serenius.
18-årige Ove Ledström gör sin tredje säsong på is, och är övertygad om att samarbetet med Posa blir bra för teamet.
– Vi har pratat mer och mer. Och när han kom och erbjöd sig att hjälpa till så fanns det verkligen inget att tveka på. Han har så mycket erfarenhet, bland annat från att tävla i Ryssland, och kommer att bli en stor resurs, säger Ove Ledström.
För Ove Ledström finns inget annat mål än att gå vidare från VM-kvalet i Östersund, till Challenge i Strömsund, och därifrån till Grand Prix-serien med VM-status.
– Det är VM som gäller. Jag vill in där så fort som möjligt för att skaffa erfarenhet, för att på sikt kunna konkurrera på allvar, säger Ove Ledström.
* Läs mer om samarbetet mellan Ove Ledström och Posa Serenius, samt Oves satsning i kommande nummer 18 av Race Magazine.