Oliver Nelson leder fortfarande Six Days individuellt i klubblagstävlingen. Men onsdagen blev strulig för Husqvarna–föraren som kraschade rejält på dagens fjärde sträcka. Kroppen höll med hojen tog stryk och Nelson tappade nästan minuten på misstaget.

Oliver Nelson vann klubblagsklassen individuellt såväl måndag som tisdag, men dagen blev betydligt tuffare för svensken. Från fyra på det första, nya, enduroprovet tog han sig upp i ledningen när han var snabbast på det andra. Nelson vann också det tredje provet men när halva dagen var avklarad och man skulle köra det nya enduroprovet en andra gång gick det inte alls som Nelson tänkt sig.

– Jag kom ur spår och såg att det skulle smälla. Satte bakhjulet klockrent i ett träd så att fälgen böjde till sig och några ekrar gick av. Sen fladdrade det rätt bra resten av dagen. Men jag lyckas styra ihop det någorlunda på servicen och jag tror att det kommer funka att köra imorgon, berättade Nelson när han var tillbaka från park fermén.

Är det något du måste fixa direkt efter start i morgon?
– Ja, jag fick inte på nytt bakdäck och ny mousse, så det måste fixas. Och sen måste jag dra åt ekrarna runt om och kolla över. Jag har väl en 14–15 minuter på mig. Det kan nog lösa sig. Men efter kraschen tänkte jag att det var kört, att det skulle skita sig igen och att jag skulle tappa det.

Målet är att vinna klubblagsklassen individuellt?
– Ja visst, det är det. När det började så pass bra. Och jag tror att jag åkte jämnt med slovaken Thomas, som är den som jagar närmast, efter kraschen så det var väl ok. Jag har kört på i mitt tempo och dragit ifrån de andra ganska mycket på de proven som det gått bra, så det känns som att jag skulle kunna ta hem det.

Vad tror du om proven som kommer imorgon?
– De ser bra ut tycker jag och är rätt så fina. De liknar det crossprovet vi körde första två dagarna, med mycket svängar på skrå.

För Nelsons klubbkompisar gick det ungefär i paritet med tidigare dagar – Erik Wahlström körde in på 43:e plats av klubblagsförarna och John Salomonsson på en 47:e. Klart godkänt för Six Days–debutanterna.

Video: Se när Oliver fixar hjulet efter dagens sista prov