Det australiensiska mästerskapet, AORC, körde de första två av totalt tolv tävlingar i helgen. Och såväl Stefan Granquist som Emelie Karlsson lyckades ta sig upp på pallen i sina respektive klasser.

Stefan Granquist är kvar på Yamaha men har tagit steget över på en WR250F till årets säsong. Och tävlingsdebuten på nya hojen var klart godkänd. Granquist inledde med att vara trea bakom Scott Keegan och endurodebuterande crossföraren Jack Simpson i E1 på lördagen, och tog sedan en ny tredjeplats när Simpson vann andradagen före Riley Graham.

I totalen för samtliga klasser blev det en fjortonde plats på lördagen och en fin nionde på söndagen, för en total nionde.

Daniel Sanders, som imponerade så i Australiens Junior–lag på Six Days i fjol, vann E3–klassen båda dagarna och var också totalsnabbast i tävlingen både lördag och söndag. Närmast före E3–konkurrenten Lachlan Stanford på lördagen och före dubbla E2–segraren Josh Green den andra dagen.

Emelie Karlsson körde in som tvåa bakom Jemma Wilson på lördagen, och tog sedan en tredkeplats på söndagen när Wilson vann igen närmast före Jessica Gardiner. Karlsson är därmed totaltvåa i tabellen efter den första deltävlingen.