Nu är det klart att Eddie Karlsson kommer köra SuperEnduro–VM i Lidköping. Det blir den förra VM–trialförarens debut i sammanhanget. Och han får bland annat sällskap av en comebackande Magnus Thor i Prestige–klassen. 

Det är nu fullt startfält i seniorklassen till påskhelgens stora endurofest i Lidköping. SuperEnduro–VM’s Prestige–klass fylldes nämligen idag på med ännu ett namn. Det handlar om Eddie Karlsson, den förre VM–föraren i trial som i år delvis lägger om sin satsning till enduro.

Karlsson kommer framförallt att köra extremendurotävlingar under året men nu blir det alltså också ett test på superendurobanan, när Sherco–föraren radar upp sig bredvid Taddy Blazusiak, Cody Webb och de andra i Sparbanken Lidköping Arena.

Prestige–klassen innehåller för övrigt ytterligare två svenska namn – John Nyström, som plockade totalt 14 poäng när han gjorde inhopp i serien under säsogerna 2015/16 och 16/17, samt Magnus Thor, som tog JVM–brons i disciplinen säsongen 2013/14.

Totalt finns 14 förare anmälda i stora klassen vilket betyder att vi kommer få fullt startfältet i finalen som ska avgöra årets mästerskap.

Junior-klassen innehåller för närvarande tolv namn och där ser vi två svenskar – Anton Rosendal och Tobias Karlén. Ytterligare sex svenskar kommer till start i Europa–klassen – de fyra eleverna från endurogymnasiet, Zebastian Wennerlund, Isak Österberg, Albin Norrbin och Emil Johansson, samt Robin Gunnarsson och Robert Forsberg.

Tävlingen körs på påskafton, den 31 mars.