Förbundsledningen i enduro har tagit ut en nio man stark trupp som utgör stommen till de två herrlag som kommer representera Sverige på International Six Days Enduro i höst. De slutliga lagen presenteras onsdagen den 11 september. 

Två lag och totalt sju förare ska representera det svenska herrlandslaget i enduro på höstens Six Days, som avgörs i portugisiska Portimao den 11 till 16 november. Fyra förare tar plats i seniorlaget som kör World Trophy och tre stycken i juniorlaget som kör Junior Trophy.

Förbundsledningen, med bland andra kapten Emil Lundqvist samt Kent Karlsson och Stefan Holm, har nu tagit ut en nio man stark grupp som ska utgöra stommen till de två lagen och förarna det handlar om är följande:

Albin Elowson, FMCK Skövde, Micke Persson, Karlskoga EK, Oskar Ljungström, Falköpings MK, Max Ahlin, Falköpings MK, Albin Norrbin, FMCK Skövde, Noa Largén, Norrahammars MK, Jimmy Wicksell, Uppsala MK, Joakim Grelsson, Fältjägarna EK, och Robert Friberg, Tibro MK.

Av de nio är hela sex stycken fortfarande juniorer och kan alltså plockas in i vilket som helst av lagen, bara Elowson, Persson och Friberg är över 23 år och måste alltså köra World Trophy om de blir uttagna.

Förbundsledningen betonar dock att de slutliga lagen inte kommer presenteras förrän onsdagen den 11 september och att flera viktiga tävlingar fortfarande återstår innan dess. Dessutom måste man väga in att man i World Trophy måste ha förare i samtliga tre maskinklasser, och i Junior Trophy i minst två.

– Det kan eventuellt tillkomma någon förare inför den slutgiltiga uttagningen då det under augusti körs 3 SM deltävlingar och ett EM i Finland som kan påverka i slutändan, skriver man.

Ytterligare chanser finns alltså för till exempel Rikard Hansson, Oliver Nelson, John Salomonsson och Marcus Göthenberg, som fanns med i truppen förra året, eller Niklas Persson, Adam Andersson och Lucas Vågberg, som gjorde det bra i SM–premiären. Eller Filip Bengtsson, som uppmärksammades av förbundsledningen tidigare i våras och som då verkade vara sugen på ett Six Days–äventyr.