Dag fyra i den 90:e upplagan av Six Days är historia. Den bjöd på två helt nya prov, till stora delar nya transportsträckor och en rejäl regnskur framåt eftermiddagen. Och efter gårdagen var det ingen tvekan om vad som diskuterades flitigast bland såväl förare som mekaniker och publik – diskningarna. 

• Fredrik Johansson var totalsnabbast bland klubblagsförarna under dagen. Han vann närmast före hemmaföraren Thomas Hostinsky och holländaren Robin Nijkamp. Nijkamp tillhör också laget som Johanssons lag, Team Östra Elit, fightas om totalsegern med. Tyvärr för svensk del drog holländarna ifrån idag med dryga två minuter och har nu över tre ner till svenskarna. Johansson kan dock glädja sig åt att han drygade ut ledningen individuellt i C3–klassen och nu har över tre minuter ner till tvåan.

• Oliver Nelson var individuell fyra idag och tappade totalledningen bland klubblagsförarna till Hostinsky. Nelson är dryga sju sekunder efter. I lagtävlingen föll Team West till en elfteplats.

 

Anthony Boissiere kom tillsammans med de övriga uteslutna förarna till start idag under protest.
Anthony Boissiere kom tillsammans med de övriga uteslutna förarna till start idag under protest.

• Näst bästa svensklag är nu istället Team Östra Junior, där Jimmy Wicksell och Edvin Hamnäs presterade i paritet med gårdagen, klart godkända insatser, medan Adam Andersson höjde sig och var i närheten av det resultat han levererade under den första dagen i Slovakien. Kollegorna i Team Östra Göta MS hittas på en 20:e plats, och Team Östra Botkyrka MS är nere som 67:a efter att Christoffer Wiss tvingats bryta. Team Östra Försvarsmaktens EK är 64:a.

 

Jimmy Wicksell och Team Östra Junior är totalåtta i klubblagstävlingen.
Jimmy Wicksell och Team Östra Junior är totalåtta i klubblagstävlingen.

• De åtta förare som diskvalificerades igår kom samtliga till start i morse. Klart är att protesterna som deras respektive federationer/team lämnade in till juryn igår, efter det att tävlingsledaren uteslutit dem, avslogs. Man har dock lämnat in en vädjan till FIM om att beslutet ska omprövas på nytt, fortfarande oklart exakt av vilken anledning, och så länge den vädjan är aktuell får förarna fortsätta köra under protest.

• Några tider för de uteslutna förarna kommer dock inte att räknas i de officiella resultat som publiceras nu. Vilket betyder att ingenting kan förändras gällande uteslutningarna innan man delar ut medaljer på lördag. En vädjan kostar runt 13 000 kronor per förare att genomföra, men denna summa behöver inte vara betald förrän inom fem dagar från det att den skickas in och det betyder högst troligt att ingen av de aktuella länderna kommer fortsätta proceduren om det inte är så att man med uteslutna förare skulle få ihop en sluttid som räcker för guld.

 

Australien har ett klart övertag i jakten på Six Days–guld.
Australien har ett klart övertag i jakten på Six Days–guld.

• För USA, som blev av med ytterligare en förare i Thed Duvall idag, är den chansen i teorin lika med noll. Italien, Spanien och Storbritannien är också så pass många minuter bakom Australien att någon realistisk chans att få ihop en sluttid som är bättre är minimal. Därför återstår i princip bara Frankrike, som också var det lag som drabbades hårdast av diskningarna när man fick hela tre man uteslutna. Fransmännen var, om samtliga skulle räknas, snabbast idag och knappade därmed in på Australien. Och snacket i laget går enligt uppgift att man satsar fullt ut på att slå australiensarna för att sedan gå vidare med sin överklagan och dra det hela till domstol.

• De svenska damerna drygade ut sitt försprång ner till Finland men blev samtidigt, återigen, ifrånåkta rejält av Australien. Också Frankrike var klart före svenskarna och silvret har nu i praktiken runnit svenskorna ur händerna, men på bronsplats ligger man kvar. Också USA var före Sverige idag men har nästan tio minuter upp.

 

Antti Hellsten och finska förarna är på bronplats med två dagar kvar.
Antti Hellsten och finska förarna är på bronplats med två dagar kvar.

• Sveriges Trophy–lag är kvar på sjätte plats och på nytt var det Henrik Lindholm som stod för den snabbaste svenska insatsen. Man körde jämnt med tjeckerna under det första varvet men tappade sedan och avståndet upp till topp–fem är nu över tretton minuter. Glädjande nog slog man dock hemmanationen Slovakien och svenskarna har nu över fem minuter till godo neråt.

• Amerikanen Ryan Sipes var totalsnabbast och vann E2–klassen. Australiensiska juniorföraren Daniel Sanders var totaltrea och snabbast i E3, och totalfyran Eero Remes, vars Finland har medaljläge på en tredjeplats, vann E1. Jamie McCanney, Sipes och Sanders totalleder de tre klasserna och Sipes har också knappa minuten ner till Daniel Milner, Australien, i fighten om totalsnabbast av samtliga. Micke Persson är bästa svensk på en femteplats i E1.

 

Junioren Daniel Sanders leder E3.
Junioren Daniel Sanders leder E3.