Erik Appelqvist kraschade illa under gårdagens deltävling i Knobby Swedish Enduro Championship, i Östersund. En krasch som fick till följd att tävlingen bröts. Idag har Appelqvist flugits till Norrlands universitetssjukhus i Umeå, där han kommer opereras.

Bruten nacke och rygg blev facit efter Erik Appelqvists krasch under gårdagens deltävling i Enduro–SM, i Östersund. Appelqvist gick omkull på en raka på tävlingens åttonde specialsträcka, en krasch som senare fick till följd att tävlingen avbröts.

Race har under dagen pratat med Eriks pappa Peter, som berättade att sonen nu flugits till Norrlands universitetssjukhus i Umeå för operation.

– Han har frakturer både på nack– och ryggkotor men kan röra fötter och ben till viss del. Vänstersidan av kroppen kan han röra relativt mycket och högersidan något, berättade Peter Appelqvist och gav något hoppfulla besked.
– Läkarna säger att de hoppas att det ska bli bra. Det vet man aldrig riktigt men det finns i alla fall chans att det blir bra. De säger inte så mycket men har pratat om ryggställning och att frakturerna på ryggen kan vara snälla, vilket betyder att de kanske inte nödvändigtvis måste operera dem. Men frakturerna på nacken måste opereras.

Hur tar Erik det?
– Han är glad att han kan röra kroppen så mycket som han faktiskt kan. Att det inte är värre än det är. Samtidigt är han såklart orolig.

Peter vill avslutningsvis tacka de förare som stannade och hjälpte Erik på plats efter kraschen.

– Hela gänget hjälptes åt där och stannade kvar hos Erik, det var fint att se. Det är bra att de hjälps åt. Tävlingsledaren och Svemo har också hört av sig.