Hur kan man 2016 inte lyckas ha ett tidtagningssystem som fungerar, så att media, publik och folk framför datorer och smarta telefoner på ett enkelt sätt kan följa världens kanske mest kända endurotävling? En tävling som lockar förare från hela världen och där det tack vare det sitter folk i såväl Honduras som Grekland och Sverige och vill ha resultat. För att inte tala om oss som är på plats. Nej, Spanien 2016 får man börja räkna själv.

Albin Elowson fortsätter imponera under Six Days–veckan och enligt de preliminära resultat vi fått är han totalt 13:e man idag. Näst bästa juniorförare bakom hemmaföraren Josep Garcia, som är totalsnabbast på fyra av sex prov idag och snabbast av samtliga förare.

Slår man ihop båda dagarna är Garcia bara tiondelar bakom totalledaren Taylor Robert från USA, som slutade tvåa idag.

Men Elowson som sagt 13:e, dryga halvminuten bakom gör Micke Persson en betydligt bättre dag och kör in som 27:a totalt och sjua av juniorerna. Jesper Börjesson körde fyra tiondelar långsammare än Micke och är placeringen bakom.

Sveriges Junior Trophy–lag slutar därmed tvåa idag om Race Magazines snabba huvudräkning visar sig stämma, dryga sju sekunder bakom Spanien. Men totalledningen behåller man – Spanien klättrar upp till andraplats och är 21 sekunder efter. USA är nya trea, 46 bakom. Sedan följer Italien och Frankrike, som dock tappar över två minuter på Sverige idag.

Fotnot: Ny text kommer när de officiella resultaten är klara. Då uppdaterar vi självklart också med resultaten från World Trophy och Womens World Trophy.

 

Race uträkning av tiderna i Junior Trophy. Bör inte huggas i sten dock...
Race uträkning av tiderna i Junior Trophy. Bör inte huggas i sten dock…