Tia totalt för tredje dagen. Bästa juniorförare för andra dagen. Och Albin Elowson, på en elfte plats individuellt efter tre av sex dagar, närmar sig flera stycken där framme. Det är världsklasskörning från Skövde–föraren just nu. 

Det svenska Junior Trophy–laget är borta ur medaljfighten efter att Micke Persson tvingades bryta igår. Men Albin Elowson har allt annat än gett upp. Han var totaltia och bästa juniorförare i går. Och lyckades upprepa bedriften idag. Framför sig har han under de två senaste dagarna i princip bara haft fabriksförare. Betänk då också att Elowson blev bestulen på sin nya hoj och fjädring bara dagar innan årets Six Days skulle starta.

– Jag känner bara att körningen stämmer. Det går bra nu, sa Elowson som menar att endel press också släppt när chansen att försvara juniortiteln försvann.
– Det är sjukt tråkigt att vi inte är med längre, men en sån grej kan hända alla lag och det går inte att deppa ihop för det. Sen var det lite extra tyngd på axlarna när man kommer med bucklan. Så är det ju. Och det finns ju inte kvar nu.

 

Glad och lättsam. Trots uppladdningen med inbrott i bussen och stulen cykel var Albin Elowson ett stort leende när racet skulle dra igång i måndags.

 

Elowson fick ett fabrikskontrakt med Husqvarna till 2014 efter att ha kört hem en silvermedalj i Youth Cup 125cc 2013. Men 2014 blev inte bättre än ett nytt silver i samma klass och sedan dess har Elowson fått slita på som privatchaufför. Efter ett JVM–silver i fjol förstördes guldchanserna i år med två skador tidigt på säsongen.
Med andra ord – Elowson har att köra för på Six Days.

– Jag är väl här lika mycket för min egen skull som för lagets. men samtidigt kommer jag inte göra något överdådigt eller ladda för mycket nu bara för att vi är ute med laget, sa Elowson efter gårdagen.

Och det behöver han väl inte heller. Körningen som den är nu räcker ganska bra. Den är världsklass.

 

Elowson jagar ett fabrikskontrakt. Och som han kör nu kan det inte vara långt borta.