Det svenska damlandslaget avslutade endurodagarna av årets Six Days på bästa sätt. Åt Australien och USA finns inget att göra men för första gången den här veckan var man före Frankrike. Och befäste sin fjärdeplats. 

De svenska tjejerna gjorde sin bästa dag hittills på Six Days under fredagen. För första gången den här veckan var man nämligen bland de tre främsta – 16 sekunder före Frankrike.

– De har levererat bra idag. Amanda gör nog sin bästa dag hittills. Martina har haft lite småvurpor men hojen har hållit och det är skönt. Hanna har också kört bra, levererade riktigt  bra på sista provet idag och blir totalnia. Så jag är nöjd, sa coach Robert Grindberg efter dagens race.

 

Hanna Berzelius.

 

Amanda Elvin blev tolva totalt av de 23 tjejer som är kvar i tävlingen och Reimander hamnade på en 16:e plats. I sammandraget är Hanna Berzelius bäst med som tia, Reimander är elva och Elvin trettonde. Laia Sanz leder totalt, en och en halv minut före Tayla Jones.

Men Jones och hennes Australien, med Jessica Gardiner och Jemma Wilson, har å andra sidan i princip säkrat sitt  femte raka guld på Six Days. Idag fick man för andra gången den här veckan nöja sig med en andraplats, USA var 15 sekunder snabbare, men i sammandraget har man sju minuter att gå på. Det kan bara rullas igenom i morgon, som man säger.

 

Amanda Elvin.