Team West och det svenska landslaget har i natt blivit bestulna på totalt fem motorcyklar, en crossbuss och en mängd utrustning inför Six Days–starten på måndag. Stölden skedde från det hus där Team West sedan igår har sin bas. Där fanns också de svenska landslagsförarna Albin Elowson och Robert Friberg,

Totalt fem tävlingsmotorcyklar saknas efter nattens grova stöld i byn Maillol Ladornac, strax utanför franska Brive, där åtta stycken av de svenska Six Days–förarna sedan igår fanns på plats. Team West, med förarna Anton Sandstedt, Oskar Ljungström, Mattias Ojanperä, Erik Wahlström, Carl Andersson och Marcus Adielsson samt ledarna Fredrik Holmvik och Rickard Ahlin, hade hyrt ett hus i byn sedan gårdagen och på plats fanns också de svenska landslagsförarna Albin Elowson och Robert Friberg.

Elowson och Friberg är också bland de som blivit av med sina motorcyklar, tillsammans med Sandstedt, Ojanperä och Wahlström. Sandstedts crossbuss är också den borta tillsammans med en mängd utrustning från flera förare. Bland annat Robert Friberg har blivit av med i princip alla sina ägodelar inklusive kläder, hjälmar och skydd.

Stölden får till följd att Team West nu endast kommer kunna starta med ett lag i tävlingen.

– Det är bara inse att vi inte kommer lösa det. Vilka som får starta får vi se. Vi har inte alla detaljer klara, säger ansvarige Fredrik Holmvik och berättar vidare:
– Vi kom ner igår vid lunchtid, har inte åkt runt någonting i princip utan bara varit här vi huset. Det är proffs som har gjort det här och vi har i dagsläget inga förhoppningar om att kunna få tillbaka någonting. Det är en ren bonus i så fall. Polisen är inkopplad och har varit här för att säkra fingeravtryck.

På plats hos Team West var i morse också endurosektionens Patricia Eneroth, som kom ner till Frankrike också hon i går.

– Telefonerna går varma och vi är på väg till polisstationen nu. Förhoppningsvis ska vi kunna få med oss någon från Six Days–organisationen också, säger Eneroth som också meddelar att man kommer kunna lösa cyklar till de svenska landslagsförarna.
– Albin löser sin hoj via Team Fairoli, som han kör VM med i vanliga fall. För Fribergs del så kommer en hoj ner med servicepersonal från Sverige.

Six Days inleds på måndag, den 28 augusti.