Martin Larsson har haft en av sina bästa perioder på många år den här säsongen. Men nu ser tävlingsåret ut att vara slut. Och Husqvarna–föraren missar såväl guldfight i SM som medaljfight i EM och Six Days med det svenska landslaget.

Det måste varit ett av karriärens allra tyngsta besked som Martin Larsson fick när han kom hem från helgens EM–tävling i tyska Burg. Där hade han kört till sig en sjätte och en nionde plats i E3, och han låg på en total femteplats inför finalen i Slovakien.

Men under tävlingen hade Bollnäs–föraren också fått en smäll mot knäet.

– Satt ner vänsterbenet lite hårt utan att köra omkull. Kände direkt att benet vek sig åt sidan, skrev Larsson om händelsen på sin Instagram–sida.

Väl hemma konstaterades att korsbandet var av och att Larssons säsong troligen är över. Husqvarna–föraren går nu miste om såväl en guldfight i SM, där han med fyra tävlingsdagar kvar och en final på hemmabanan är i ledning i E3, en medaljfight i EM, där han alltså är femma, och dessutom Six Days med det svenska landslaget, där han kallades in som ersättare för skadade Erik Ljungberg.

– Säsongen som gått bättre och bättre, känslan som varit borta länge börja komma tillbaka. Det känns oerhört tungt och jobbigt just nu när jag har jobbat hårt och länge efter mina förutsättningar, för att komma tillbaka till toppen i SM och EM, skriver Larsson vidare och lägger till i ett SMS till tidningen:
– Finner inga ord.

Larssons plats i det svenska Trophy–laget på Six Days tas nu istället av Pontus Skoog, som imponerade stort i helgens EM–tävling när han blev totalsjua på lördagen och fyra dagen därpå. Problemet är bara att Skoog inte kör någon hoj i E3–klassen, där Larsson var tilltänkt att köra. Som laget ser ut nu har vi tre förare i E1 – Joakim Grelsson på sin 125:a Niklas Persson och Skoog på 250 4-takt samt Oliver Nelson i E2 på en 250 2-takt. Någon av dessa kommer alltså tvingas styra en annan modell.

– Vi har inte bestämt ännu hur vi gör, utan avvaktar söndagens SM–tävling i Skövde, hälsar förbundskapten Kenta Karlsson.

 

Pontus Skoog tar plats i det svenska Six Days–laget.