Att KTM blir helt utan VM–guld i enduro tillhör inte vanligheten. Det har faktiskt bara hänt tre gånger sedan det blev ett världsmästerskap av EM till säsongen 1990. Och senaste gången var i fjol. Nu står en kvartett redo att återta de orangea högst upp på tronen. 

 

Christophe Nambotin.

 

Christophe Nambotin, EnduroGP, KTM 300 EXC:
”Jag har mycket motivation inför årets VM. 2016 var ett tufft år med skador och jag vill visa igen att jag kan fightas för titlar. Jag ser fram emot att återvända till en 2-taktare efter tre år på 4-takt, jag trivs på 300:n och hoppas kunna få med mig bra resultat i år. Fysiskt känner jag mig också bra. Mitt knä är starkt igen så jag känner mig redo. Att tävla tillsammans med Nathan i EnduroGP kommer bli kul. Vi har tränat mycket tillsammans och även om vi jagar samma titel är jag säker på att vi också kommer kunna jobba tillsammans under säsongen.”

 

Christophe Nambotin.

 

Nathan Watson.

 

Nathan Watson, EnduroGP, KTM 350 EXC–F:
”Jag ser verkligen fram emot årets VM–säsong. 2016 gick bättre än jag hade kunnat föreställa mig, så jag har en bra grund som jag hoppas kunna bygga vidare på och förbättra. Att ta klivet upp på en 350 EXC–F var ett logiskt val att göra. Jag tävlade på 450 under två år i MXGP, sedan på 250 under mitt rookieår inom enduron och ser fram emot en större hoj. Jag är en ganska stor kille och gillar att ha mycket power under mig, så valet föll sig naturligt. Jag känner mig mer avslappnad inför årets säsong, allt var så nytt i fjol – serien, teamet, hojen, men nu vet jag vad jag har att förvänta mig. Det finns många förare som är kapabla att vinna EnduroGP–klassen och jag ser verkligen fram emot att möta dem.”

 

Nathan Watson.

 

Daniel Sanders.

 

Daniel Sanders, Enduro2, KTM 250 EXC:
”Att få möjlighet att köra Enduro–VM för första gången är fantastiskt. Jag har bara varit i Europa under några veckor men jag kommer jättebra överens med alla i teamet och ser verkligen fram emot utmaningen. Att sadla en 250 EXC blir något nytt i och med att jag kört 300 de senaste säsongerna. Ärligt talat vet jag inte vad jag ska förvänta mig av året. Men jag är fokuserad på att kunna utmana om segrar och förhoppningsvis fightas om titeln i Enduro2. Det ser ut som att säsongen kommer bli ganska varierande, med en del nya format. Premiären med snö i Finland känns ganska galet. Efter att ha vunnit E3–klassen på ISDE vet jag att farten är bra. Och jag är säker på att jag kommer lära mig massor under året.”

 

Daniel Sanders.

 

Josep Garcia.

 

Josep Garcia, Enduro2, KTM 250 EXC–F:
”Att ta klivet från juniorklassen till Enduro2 är ett stort steg för mig, men jag känner mig redo för det. Andra halvan av säsongen i fjol gick riktigt bra och jag ser fram emot nya utmaningar. Jag har jobbat hårt under vintern för att vara redo för VM–starten. Det kommer bli en lång säsong, med svåra och varierande tävlingar, men jag har en fantastisk hoj och har vad som krävs för att fightas för pallplatser. Jag tror att jag kan vara med och fightas med de bästa i klassen, men jag är också säker på att jag har mycket att lära under året. Sammanhållningen i teamet känns bra, det är en härlig atmosfär och vi är alla redo att göra vårt bästa för KTM och varandra.”

 

Josep Garcia.