Det som inte fick hända gjorde precis det. På den första fria träningen kraschade Andreas Linusson och tvingades avbryta. Tyvärr visade det sig att vänster handled var så pass illa däran att det var omöjligt för Linusson att ens försöka köra tidskvalet som just avslutades.

Andreas Linusson var både sammanbiten och laddad när han strax innan 14–tiden drog ut för att köra Juniorernas fria träning, i SuperEnduro–finalen i Cahors. Han gled genom de första varven och kände på banan men redan på det tredje var olyckan framme när han kraschade i ett vattenhinder. Han såg något groggy ut när han reste sig upp, tog sig igenom ett kort parti efteråt men körde av vid startrakan.

Det var dock inte huvudet som tagit stryk utan vänster handled. Så pass illa att Linusson efter att ha kylt ner den, försökt tejpa och fått i sig värktabletter tvingades besluta att det trots allt inte gick att fortsätta.

– Han kan inte ens trycka in kopplingen. Det går inte, konstaterade pappa Christer kort.

Linusson var på jakt efter amerikanen Ty Tremaine i kampen om VM–guldet i juniorklassen och hade bara tre poäng upp. Nu slutade istället finalen på värsta tänkbara sätt och Tremaine kan redan nu fira sitt guld.

Fotnot: Vi återkommer med mer info under dagen och i nästa nummer av tidningen, som når prenumeranter i nästa vecka.

 

Linusson försökte inte ens åka ut och köra tidskvalet, det gick helt enkelt inte.
Linusson försökte inte ens åka ut och köra tidskvalet, det gick helt enkelt inte.