En sjukdom har stört inledningen. Men nu är Jesper Börjesson frisk och med en total niondeplats efter de båda första tävlingarna siktar han högre till helgen.
– Jag hoppas kunna vara med och dra lite bättre denna gång, säger han till Race. 

Efter Steward Baylors något överraskande seger i premiären var Kailub Russell tillbaka högst upp på pallen när den andra rundan av GNCC kördes på Wild Boar, Florida, förra helgen. Russell kommer därmed till den tredje deltävlingen, Cannonball i Georgia helgen som kommer, med totalledningen i XC1. Baylor är fyra poäng bakom men sedan skiljer faktiskt redan 20 ner till totaltrean Ricky Russell.

I XC2 250 Pro har Josh Toth dubbla segrar och där bakom har Layne Michael och Craig Delong varsin andra- och tredjeplats. Svenske Jesper Börjesson förbättrade premiärens tolfteplats och blev tia. Han är därmed på en total niondeplats inför helgen.

– Låg hela veckan med kraftig förkylning och feber. Kände mig bättre inför helgen och bra nog för att köra men redan under första varvet började kroppen svika, sa Börjesson till Race efter tävlingen.
– Det var ett sandrace och banan var grymt uppkörd och stalpig efter alla motionärer och fyrhjulingar som kört, vilket inte gjorde det mycket bättre för min del efter dom kassa förberedelserna jag hade.

Med sjukdomen som också störde premiären är Börjesson nöjd med sin totala niondeplats. Men nu är han fullt frisk och siktar högre.

– Hoppas kunna vara med och dra lite bättre denna gång, menar Börjesson som dock känner sig som en nybörjare på de amerikanska GNCC–banorna.
– Banor och körning går inte riktigt jämföra med vad jag tidigare kört eller varvloppen vi kör hemma. Svensk enduro och amerikansk enduro är lite som att jämföra fotboll med amerikansk fotboll, säger han.

Fotnot: Läs mer om Jesper Börjesson i nästa nummer av tidningen.