Ingen av Rockstar Energy Husqvarnas VM–förare lyckades ta en plats i det nya fabriskteam som 2018 ska köra World Enduro Super Series. Danny McCanney hamnade hos Gas Gas, Christophe Charlier hos Beta och Pascal Rauschenecker i USA. Nu står det också klart att den tidigare världsmästaren Mathias Bellino har klart med ny styrning. 

Mathias Bellino slog igenom på enduroscenen när han körde hem JVM–guldet 2012 för Thomas Gustavssons Husabergs-team. Tre år senare vann han också VM–guld som senior för samma team, när Husaberg då blivit Husqvarna.

Och det blev ytterligare två säsonger på Husqvarna för fransmannen, innan han i år fick veta att märket inte kommer satsa vidare med något fabriksteam i VM. Därmed stod Bellino, en av VM’s affischnamn de senaste åren, utan styrning till 2018.

Men efter ett skadefyllt år, först en skada alldeles innan premiären i Finland och sedan ytterligare en under sommaren som gjorde att han missade i princip hela hösten, står det nu klart att det blir fortsatt VM–styrning för Bellino.

I egen regi kommer han att styra en Honda CRF450RX från Honda RedMoto, med backning av franska Honda Euroboost.

– Vi kom överens och sjösatte projektet när jag fortfarande gick skadad, vilket betydde att jag inte kunde testa hojen. Men det var utan någon tvekan och jag anser inte att jag tog någon risk; alla vet vad Honda går för och att hojen är Nummer 1, säger Bellino i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Jag kommer att skapa min egen grupp av människor runt mig. Det är stort jobb och allt är inte klart ännu, men jag lovar att vi jobbar hårt för att få de sista bitarna på plats. Det blir en stor utmaning.

 

Mathias Bellino körde hem världsmästartiteln i E3 2015. Foto: Future7Media