Fortfarande finns inga officiella resultat men vi kan i alla fall konstatera att det blev en riktigt tung svenskdag i Spanien. Av de elva som fanns på plats tog sig bara sju i mål. Och av alla startande var det över 30 procent som tvingades bryta, dammet och det omöjliga underlaget på enduroprovet ställde till väldiga problem. Nedan följer en kort sammanfattning om hur dagen utvecklade sig för våra blågula förare.

Jessica Jönsson bröt tidigt på den första längre transporten när knäet hade smällt till efter att hon försökt behålla balansen på det extremt svårkörda enduroprovet. Tvingades i ambulans uppsöka sjukhuset och där gipsades nästintill hela högerbenet. Förmodad trasig menisk och ledband. Kommer bli borta minst ett par månader och startar förstås inte i morgon.

Men det var inte slut med gipsade svenska Kawasaki-förare där. Erik Ljungberg tog sig i mål men tvingades efteråt uppsöka sjukhus med onda tår. Där visade det sig att tre av de var brutna. 13:e i Junior E1. Startar inte i morgon.

Martin Sundin tvingades bryta efter första provet när motorn la av på grund av dammet. Fick låna en motor som han satte på cykeln och ska göra ett försök att starta i morgon.

Jocke Ljunggrens motor höll också på att lägga av, på det andra varvet, tvingades byta kolv och cylinder. Ändå trea i klassen, spanska E3, och fyra i tävlingen totalt.

Micke Perssons gaffel föll ihop. Bröt efter två varv. Kommer förmodligen inte till start i morgon.

Anton Sandstedt fick tidsprick efter att ha blivit sen när han körde fel på transportsträcka. Var bra med innan dess. Nia i Junior E1.

Emil Gustavsson hade en tung dag och fick inte körningen att stämma. 11:a i Junior E1.

Rasmus Sjögren fick en kämpig EM-debut i de tuffa förhållandena. Bröt efter två varv.

Kalle Svensson bäst av EM-svenskarna. Femma i Senior E1.

Johan Edlund godkänd när han blev sexa i spanska E3 och fjortonde man totalt.

Mikael Wiberg också godkänd med en fjärde- eller femteplats i Veteranklassen.