Jane Daniels fortsätter imponera i Dam–VM. Brittiskan, som laddade upp i Sverige inför premiären i Finland förra helgen, vann sin tredje tävling när hon var snabbast under den första dagen i Enköping. Emelie Karlsson körde bäst av svenskarna och blev femma.

Karlsson hade visserligen bara åttonde bästa provtid, men transporterna blev tighta och nio av de tretton tjejerna till start drog på sig tidsprick. Australiensvensken dock bara två, och klättrade därmed i slutresultatet till en femte plats.

– Jag la mig och simmade i leran på transporten, hade jag inte gjort det hade jag klarat mig med en minut, sa Karlsson som fortfarande störs av axelskadan från Finland.
– Det kändes som att folk kunde gå förbi mig på proven, men jag struntade i det. Ville ta mig runt bara, och inte krascha. Provtiden är långsam, men transporterna räknas också.

Emmily Smalsjö slutade sjua, norskan Katrine Rye–Holmboe placeringen bakom, Hanna Berzelius blev nia, Amanda Elvin tia och systrarna Reimander var med som tolva, Martina, och trettonde, Emilia.

Brittiskan Jane Daniels, som återförenats med sitt gamla Husaberg/Husqvarna–team för Sveriges GP, vann igen och skaffade sig en än större lucka ner till konkurrenterna i sammandraget. Tyskan Maria Franke fortsätter imponera hon också, och slutade som tvåa tolv sekunder bakom. Laia Sanz fick nöja sig med tredjeplatsen och var knappa tio sekunder efter Franke.

 

Jane Daniels tillsammans med Lars Börjesson vid däckomläggningen.
Jane Daniels tillsammans med Lars Börjesson vid däckomläggningen.