Vi känner igen tre fjärdedelar från förra året. Med det är den fjärde och nya som kanske är den mest intressanta. Christophe Charlier har lämnat MXGP men är kvar hos Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing och kommer sadla en FE 350 i EnduroGP. 

Mathias Bellino, Husqvarna TE 300, EnduroGP: ”Det är många förare som kommer vara med och fightas om pallplatserna i EnduroGP i år, men vi ser fram emot utmaningen. Under försäsongen har jag gjort mitt bästa för att försöka förstärka mina svagheter i körningen, samt att skaffa mig den fysiska status som krävs för att kunna trycka på genom en hel dag. Med en premiär på snö i Finland måste vi vara förberedda på allt och testerna fortsätter för att hitta ideala inställningar för alla typer av förhållanden. Alla vet att det kommer bli en lång säsong, men målet är att vara med och fightas om EnduroGP–titeln.”

 

 

Christophe Charlier, Husqvarna FE 350, EnduroGP: ”Tanken att byta till enduro har funnits länge och det känns spännande med en ny utmaning. Detta blir mitt första år som enduroförare och målet är att skaffa så mycket erfarenhet som möjligt. Jag har kört på 350:n sedan slutet på förra säsongen och var mycket nöjd med att kunna ta den till en andraplats i första rundan av Italienska. 2017 kommer bli en lång säsong, med fler tävlingar än man kört tidigare och mer annorlunda förhållanden. Planen är att ta en sak i taget. Förhoppningsvis kan jag vara med och fightas där uppe med de bästa om jag fortsätter jobba på så hårt jag kan.”

 

 

Danny McCanney, Husqvarna TE 250, Enduro 2: ”Allt har rullat på riktigt bra och jag ser fram emot en ny säsong. Den stora förändringen är att jag återvänder till en tvåtaktare. Jag har alltid älskat tvåtaktare och 250:n är en fantastisk hoj. Den har tillräckligt med kraft och är lätthanterlig, vilket gör att jag tror den kommer vara riktig konkurrenskraftig i Enduro2–klassen. Och efter knäoperationen i början av förra säsongen är jag helt frisk inför säsongen som kommer.”

 

 

Pascal Rauchenecker, Husqvarna FE 250, Enduro 2: ”Jag lärde mig mycket under mitt första år i fjol och är redo att använda mig av det i praktiken nu. Det kommer bli en viktig säsong för mig men jag känner mig säker på att jag kan förbättra resultaten. Huvudmålet är att vara med och fightas om pallplatser i Enduro2 under alla GP. Jag fortsätter på FE 250, vilket känns tryggt. Jag kan cykeln bra och känner mig säker på den. Med race i länder som Finland, Storbritannien och Argentina förväntar vi oss att säsongen 2017 kommer bli ganska utmanande vad gäller både banor och förhållanden.”

 


Foto: Future7Media