SVT kliver av VM-serien i speedway

Sveriges Television har sänt VM i speedway sedan 1999. Från början i direktsändning, men de senaste åren har det handlat om sammandrag i efterhand. Kommande säsong blir det inga sändningar alls – som det ser ut just nu.

Race har varit i kontakt med SVT:s sportchef Per Yng, som bekräftar att VM-sändningarna av allt att döma kommer att försvinna till kommande säsong.
–  Det är riktigt att SVT inte kommer att sända från VM-serien i speedway, som läget är nu. Vi kommer naturligtvis att bevaka sporten i Sportnytt, Sportspegeln och på vår sportsajt. Vi har försökt att påverka rättighetsägare och arrangörare att inte köra lördag kväll när vi har svårt att komma in i tablån. Det har vi inte lyckats med så här långt, skriver Per Yng i ett utlåtande till Race.
Han meddelar även att det inte blir någon isracing under SM-veckan från Umeå, som SVT sänder. Men han öppnar samtidigt för att SVT kan komma att sända från Sveriges VM-deltävling i enduro som avgörs i Enköping den 14 juni. “Vi tittar på vilka möjligheter som finns” skriver Per Yng.

1 kommentar

  1. Bäste Per Yng, är det inte hög tid att lyfta blicken och inse att världens sportarrangemang inte kretsar kring lilla Sverige och SVT. Speedway-VM har körts på lördagar långt innan vi hade TV-sändningar i detta land. Att tro att SVT skulle kunna påverka internationella förbund och arrangörer att flytta tävlingsdag för en tävling är ju helt befängt. Har tanken aldrig slagit er på SVT att det kanske kan gå plocka bort något fotbollsinslag eller korta ned dom ibland timslånga så kallade “uppsnacken” inför exempelvis en fotbollsmatch. Kom med en bättre förklaring till att stryka denna programpunkt, som till exempel att ni är några på redaktionen som är helt ointresserade av speedway. SKÄRPNING OCH RÄTTNING I LEDEN.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]