Sverige jagar medalj i Lag-VM

För första gången sedan 2012 kör Sverige om medaljer i Lag-VM igen. Morgan Anderssons kvartett kommer att slåss mot ett favorittippat Danmark, ett ungt och lite vingklippt Polen och ett Australien som kan bli både fågel eller fisk.

– Vi har en målsättning att ta medalj. Man måste vara realist. Det är riktigt tuffa lag som kör i den här finalen, säger svenske förbundskaptenen Morgan Andersson.
Ska vi se till traditionen har Sverige klara medaljchanser. Vojens speedwayarena har fött många svenska klassiska speedwayprestationer genom åren. Vem minns inte Tony Rickardssons VM-guld här 1994, eller det otippade svenska lagguldet 2003. Här har även Andreas Jonsson vunnit två GP-race, 2009 och 2014. Även Fredrik Lindgren gillar banan i Vojens, där han bland annat körde till sig en tredjeplats i GP-tävlingen 2011.
Bakom debutanten Linus Sundström har både Andreas Jonsson och Antionio Lindbäck varit med och vunnit guld. Jonsson var med både i Vojens 03 och i Poole 2004, medan Lindbäck var med 2004. Lägg därtill två silver och fem brons på Jonsson, plus två silver och tre brons på Lindbäck. Fredrik Lindgren har å sin sida två silver och fyra brons på sin meritlista för Lag-VM.
Senast Sverige tog medalj i Lag-VM var 2011. I morgon kan det ske igen.
Laguppställningarna i morgondagens final ser ut som följer:
Danmark:
1. Peter Kildemand
2. Nicki Pedersen
3. Niels-Kristian Iversen
4. Kenneth Bjerre
Sverige:
1. Antonio Lindbäck
2. Andreas Jonsson
3. Linus Sundström
4. Fredrik Lindgren
Polen 
1. Bartosz Zmarzlik
2. Krzysztof Buczkowski
3. Maciej Janowski
4. Przemyslaw Pawlicki
Australien
1. Chris Holder
2. Jason Doyle
3. Nicki Morris
4. Troy Batchelor

 

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]