Sverige jagar medalj i Best Pairs – Jonsson missar träning i Torun

Svenska stjärnan och lagkaptenen Andreas Jonsson missar lördagsförmiddagens träning när Speedway Best Pairs inleds i polska Torun.
– Självklart är det inget vi är gynnade av, men heller inget vi kan påverka, säger svenske förbundskaptenen Morgan Andersson inför morgondagens premiär.

Anledningen är att det inte finns något flyg som hinner ta den svenske stjärnan från England i tid till träningen i Torun. Byggnadsarbete har stängt den närliggande flygplatsen i Bydgoszcz, och den öppnar typiskt nog på söndag istället.
Obekräftade uppgifter säger att australiske stjärnan Jason Doyle går samma öde till mötes. Jonsson och Doyle möttes också i den brittiska ligapremiären på fredagskvällen, och här vann Jonssons Lakeside med utklassningssiffrorna 59-31 mot Doyles Leicester.
Inbördes vann dock Doyle med 2-1 mot Jonsson, medan Jonsson tog fler poäng totalt, 11 mot tio.
Nye svenske förbundskaptenen Morgan Andersson ser dock fram emot lördagens tävling med tillförsikt. Han kommer matcha en trio med Andreas Jonsson, Tomas H Jonasson och Peter Ljung, som ersätter Antonio Lindbäck. I förstaläget inleder han med Jonsson och Jonasson, men är inte främmande för att kasta in Ljung när som helst i tävlingen.
– Vi satsar på att ha en bra dag. En pallplats är vårt mål i tävlingen, säger Morgan Andersson.

“Tuffare än ett GP”
Motståndet är av absolut bästa kaliber.
– Det är tuffare än ett Grand Prix. Nu kommer Ryssland med sina bästa, där både Grigory Laguta och Emil Sayfutdinov visat att de är topp fem i världen så här långt in på säsongen. Det gäller att hålla ihop heaten och hålla sig ifrån nollpoängare, säger Morgan Andersson.
Han håller också Torun som en lurig bana.
– Det gäller att ha ett bra snack och lägga upp lite planer. Det är en svår bana att hålla ihop ett par på. Det krävs disciplin för att kunna göra det riktigt bra. Så som det är doserat på banan så är det svårt att ligga i traditionell paråkning. Man måste följa varandra, men inte för mycket. Det är en jäkla avvägning. Det gäller att hjälpa varandra, säger Morgan Andersson.
Sverige går in i tävlingen redan i det första heatet, där man stöter på USA. Därefter väntar i tur och ordning Lettland, Ryssland, Australien, Danmark och Polen i grundomgången.
Nytt för i år är att arrangören OneSport skrotar det lite unika poängsystemet 4, 3, 2, 0 och återinför det traditionella 3, 2, 1, 0 istället. Nytt är också att det sjunde landet i varje tävling är ett wild card, och i Torun är det Lettland som fått en friplats. Efter Torun går mästerskapet vidare till tyska Güstro den 11 april innan allt avslutas i danska Esbjerg den 9 maj.
I Best Pairs är Australien regerande mästare, men ingen ur “the aussies” mästarpar Chris Holder och Darcy Ward kommer till start. Den senare är som bekant avstängd till 28 juni, medan Holder vurpade i England under veckan och står över första tävlingen i Tourn. Enligt uppgift förstärker rutinerade Dave Watt sina landsmän Jason Doyle och Troy Batchelor i Torun.
Lagen i Torun ser ut som följer:
Australien.
Jason Doyle, Troy Batchelor, Dave Watt?
Danmark.
Nicki Pedersen, Niels-Kristian Iversen.
Lettland (wild card).
Maksim Bogdanovs, Andzejs Lebedevs, Kjastas Poudzuks.
Polen.
Krzysztof Kasprzak, Jaroslaw Hampel, Piotr Pawlicki.
Ryssland.
Grigory Latuga, Emil Sayfutdinov, Artem Laguta.
Sverige. 
Andreas Jonsson, Tomas H Jonasson, Peter Ljung.
USA.
Greg Hancock, Gino Manzares.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]