Smederna skickade Hammarby ur serien

Hammarby åker ur elitserien. Detta står klart efter förlusten mot Ikaros Smederna med 43-47 på måndagskvällen. 

Inför matchen var Hammarby ett potentiellt hot mot både Elit Vetlandas elitserieexistens och Vargarnas slutspelsplats. Hade Hammarby slagit Smederna, hade det blivit en direkt avgörande match i Vetlanda på tisdagen om elitserieplatsen. Och efter tre inledande heatsegrar med 5-1 var det nog ett antal anhängare av Vetlanda som fick lite fjärilar i magen.
Men matchen vände, till Smedernas fördel. Eskilstunalaget anfördes av Andreas Jonsson och Grigory Laguta. Duon tog 27 poäng tillsammans. De båda var dominerande när Smederna tog greppet om matchen i heat 14.
Smederna tar nu sikte på tisdagens uppgift mot Indianerna i Kumla. Seger där och de blir sämst fyra i tabellen och har favören att välja om de vill börja borta eller hemma i kvartsfinalen.
För Hammarby blir det omstart i allsvenskan. Hur framtiden ter sig för Stockholmsklubben är oklart i dagsläget.
Vetlanda riskerar dock fortfarande att missa slutspel. Blir det seger mot Hammarby på tisdagskvällen, hänger slutspelsplatsen på hur mötet mellan Piraterna och Vargarna slutar. Piraterna har  fyra poängs försprång i kampen om bonuspoängen.
Elit Vetlanda har endast missat slutspel en gång sedan klubben återkom till högsta serien 2003, och det var nämnda år.
Sista omgången i sin helhet:
Piraterna – Vargarna
Elit Vetlanda – Hammarby
Västervik – Dackarna
Indianerna – Smederna

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]