Ny speedwayregel är olaglig

Tre svenska förare per lag i varje elitseriematch. Så var det sagt. Men det finns ett problem. Den nya regeln strider mot EU:s lagar om fri arbetsrätt och nu har regeln blivit en överenskommelse istället.

När juniorregeln slopades i höstas, infördes istället regeln om tre svenska förare per lag och match inför den här säsongen. Men regeln kan inte tillämpas när den strider mot arbetsrätten – och i praktiken behöver inget lag heller följa den förutom att hålla sitt eget samvete rent.
– Klubbarna är överens om att den ska följas. Det är en gentlemannaregel, att man ska köra med tre svenskar i laget. Men jag ser ett scenario där klubbarna bröt mot överenskommelsen likt hockeyklubbarna gjorde om NHL-proffs i vintras, säger Börje Bellinger, ordförande i Serieföreningen för svensk speedway.
Hammarbys lagledare Anders Fröjd är lite bekymrad över hur det kan se ut i höst när det handlar om viktiga poäng.
– Alla poäng är så viktiga när vi kör så få matcher. Och jag skulle inte kunna göra någonting om ett motståndarlag står där med sju utländska förare, säger han.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]