Kumla arrangerar SEC

Ryktet har funnits en tid – men nu är det bekräftat att Kumla och Indianerna arrangerar tredje omgången av Speedway European Championship (SEC). Den 15 augusti intar EM-serien ICA Maxi Arena i Kumla.

– Indianerna har under en längre tid arbetat för att få en internationell tävling till ICA Maxi Arena i Kumla och klubben är nu mycket stolt över att arbetet har gett resultat, säger Indianernas ordförande Dan-Åke Moberg i ett pressmeddelande.
I slutet av förra året var det aktuellt att Rospiggarna och Hallstavik skulle ta arrangemanget, men valde att avstå då de har SM-helgen två veckor tidigare.
Istället blir det nu Kumla som kör tävlingen. Därmed är SEC:s mästerskapsserie komplett.
SEC börjar i Torun den 20 juni, fortsätter i Landshut den 11 juli innan förarna intar Kumla den 15 augusti, och sedan avslutas serien i Ostrow den 19 september.
Regerande europamästare är ryske Emil Sayfutdinov.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]