Kildemands första GP-seger i karriären

Danske Peter Kildemand tog karriärens första GP-seger, när han vann på hemmaplan i danska Horsens. För svensk del blev det en ny tung kväll med semifinalmissar för både Andreas Jonsson och Tomas H Jonasson.

Peter Kildemand vann sitt första och sista heat i tävlingen. Däremellan var han involverad i en hel del dramatik. Bland annat i kraschen i första böj, där han tog ett tajt spår och Nicki Pedersen gick omkull utanför honom och drog med sig Matej Zagar i smällen.
Lyckligtvis kunde alla tre förare ställa sig upp lämna banan gåendes.
Kildemand vann omstarten och det banade lite väg för kvällens succé. I de återstående heaten höll sig Kildemand i täten.
I finalen gick han också omkull, efter kontakt med britten Tai Woffinden, som medföljde att den sistnämnde blev utesluten.
I omstarten gick Kildemand till ledningen direkt, och höll den positionen över mållinjen på nya GP-anläggningen Casa Arena, och tog karriärens första GP-triumf.
Zagar tog hem andraplatsen, medan Jepsen Jensen fick nöja sig med tredje.
De blå-gula inslagen har fortsatt svårt att få till det. Tomas H Jonasson fick för fjärde gången med sig sju poäng från grundomgången, vilket inte den här gången heller räckte till semifinal.
Andreas Jonsson plockade också sju poäng, men hade behövt vinna sista heatet i grundomgången för att gå vidare, men istället blev det en andraplats bakom Tai Woffinden.
Jonsson är tia i sammandraget på 45 poäng, med 13 poäng upp till polacken Maciej Janowski som har den åttonde och sista säkra GP-platsen. Jonasson ligger placeringen bakom Jonsson på sina 37 poäng.

 

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]