Jonsson dementerar WC-rykten – men får snart besked

Uppgifter i polsk media säger att Andreas Jonsson har fått ett permanent wild card till Grand Prix-serien 2014. Men huvudpersonen själv dementerar att det skulle vara klart.
– Jag har inte fått någon förfrågan, säger Andreas Jonsson till Race. 

Uppgifterna att Jonsson, tillsammans med Tomasz Gollob och Chris Holder skulle fått permanenta wild card och att Grigory Laguta skulle vara tillfrågad om ett fjärde, tar Jonsson med en stor nypa salt.
– Helt ärligt så har jag inte hört någonting om detta. Det där låter mest som rykten, och vad jag vet så har frågan inte tagits upp förrän i dag, säger Andreas Jonsson, som väntar på besked.
Klarhet i frågan lär komma snart. I dag ska frågan tas upp som en punkt på dagordningen vid ett möte mellan FIM och BSI i München.
Jonsson har en tävling kvar på säsongen, en match med Zielona Gora mot Czestochowa i polska Fair Play Cup. Sedan kommer efterlängtad vintervila. Till nästa säsong är endast styrning med Rospiggarna klart i dagsläget. Men han avslöjar också för Race att det inte blir någon allsvensk körning för hans del 2014.
– Det kommer det inte att bli. Jag har inte själv varit så intresserad av det, och det är ingen klubb som har hört av sig heller, säger Andreas Jonsson.
Hans huvudinriktning är att köra i elitserien, polska Ekstraliga, EM-serien och förhoppningsvis då Grand Prix-serien.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]