Jason Crump slutar!

Elit Vetlanda drabbas av ett tungt avbräck kommande säsong – och speedwayvärlden blir en profil fattigare. Trefaldige världsmästaren Jason Crump slutar, med omedelbar verkan.
Det var meningen att Crump skulle dra ned på tävlandet 2013, och sluta i VM-serien, men fortsätta köra ligaspeedway. Nu blir det ingenting. Anledningen är att Crumps nyckelbensskada inte läkt som förväntat, och därmed hade han missat hela kommande säsong. Därför väljer australiensaren att lägga släpskon på hyllan med omedelbar verkan.
Elit Vetlandas sportchef och lagledare Bosse Wirebrand kommenterar tappet av Jason Crump:
– Vi kommer att tappa en utomordentligt duktig speedwayförare och – som jag ser det – världens främsta lagkapten” säger Bosse Wirebrand och fortsätter:
– Han kommer att vara saknad bland supportrar, sponsorer och media, med vilka han alltid har haft ett gott samarbete.
Jason Crump har kört för Elit Vetlanda sedan 2005 och har bland annat legat bakom tre SM-guld (06, 10, 12). Nu börjar jakten på en ersättare – och tänkbara kandidater som är lediga finns. Bland annat ex-världsmästaren Tomasz Gollob, Krzysztof Kasprczak och slovenen Matej Zagar.
Thomas Karlsson

2 kommentarer

  1. Gollob gillar inte regn. Zagar är svårbedömd. Kasprczak har kört för Vargarna 2011 men blev avstängd efter fusk med ljuddämparen (mot just Vetlanda). Skulle helst se Janusz Kolodziej men hans ingångssnitt är nog för högt. Annars skulle jag kolla in om det finns någon annan aussie tillgänglig från Elite League.

  2. Det var inte konstaterat att Kasprzak hade fuskat. Tänk att folk är så korkade så att de inte fattar detta. Det var bara ett antagande av Vargarna och de stängde av honom för att de antog att han fuskade. Det fanns inget bevisat att han var skyldig.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]