Hampel styrde hem guldet till Polen

Det blev polskt guld när lag-VM-finalen avgjordes under lördagskvällen. Jaroslaw Hampel blev de röd-vitas hjälte när han vann det sista heatet – och såg till att Polen vann med en poäng före Danmark. 

Polen (41), Danmark (40), Australien (33) och Tjeckien (12). I den ordningen slutade årets lag-VM-final. Det var länge en trekamp mellan de tre förstnämnda, innan Australien tappade något på slutet. Polens Patryk Dudek tog en viktig poäng när han tog enpoängaren före Australiens Jason Doyle i heat 18. De unga polska förarna fortsatte att imponera i heat 19 där Maciej Janowski vann före Danmarks Niels-Kristian Iversen. Inför det sista heatet stod både Danmark och Polen på 38 poäng. Polens Jaroslaw Hampel och Danmarks Michael Jepsen Jensen skulle stå för upplösningen i det sista heatet. Det slutade utan dramatik då Hampel tog starten och höll ledningen enkelt – och därmed styrde hem ett nytt lag-VM-guld till Polen. Polens sjätte lag-VM-titel.

 

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]