Danmark vann i Eskilstuna – men Australien vann Best Pairs

Det blev dansk seger när finaltävlingen av Speedway Best Pairs avgjordes i Eskilstuna på fredagskvällen. Men totalt vann den australiska duon Chris Holder och Darcy Ward, och lade därmed beslag på den hyfsade prissumman på cirka två miljoner svenska kronor.

För svensk del blev avslutningen den bästa sett till övriga två prestationer i Best Pairs. Sverige körde hem 26 poäng med fördelningen att Andreas Jonsson tog 15 och inhopparen Peter Karlsson 11.
Totalt sett måste dock insatsen i Best Pairs summeras som ett svenskt misslyckande. En delad fjärdeplats med Ryssland blev slutplaceringen. Australien vann på 28 poäng, före Danmark 26 och Polen 16.
Noterbart är att det danska laget med Nicki Pedersen och Michael Jepsen Jensen coachades av Dackarnas lagledare Jerker Eriksson.
För Smederna som arrangör blev kvällen heller ingen höjdare. Publiksiffran stannade vid blygsamma 2 800, och en krånglande startgrind gjorde att tävlingen drog ut på tiden.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]