Crumps GP-karriär över

Trefaldige världsmästaren Jason Crump väljer nu att avsluta sin GP-karriär efter sista tävlingen i Torun den 6 oktober. Foto: Anders Holm

Trefaldige världsmästaren Jason Crump väljer nu att avsluta sin GP-karriär efter sista tävlingen i Torun den 6 oktober. Foto: Anders Holm

Beslutet att lägga GP-karriären åt sidan tog han i samråd med sin familj för en tid sedan men offentliggjordes idag.
– Jag känner fortfarande att jag kan erbjuda ligorna det bästa av Jason Crump. Jag är övertygad om att jag kan fortsätta vinna heat, men jag har haft mina speciella ögonblick i VM-serien och haft en lysande karriär. Nu är det dags att njuta av en ny era utan mig i serien, säger Crump i sin pressrelease.
Crump är den mest framgångsrika australiensiska föraren genom tiderna och blev världsmästare 2004, 2006 och 2009.
37-åringens beslut att dra sig tillbaka från rampljuset i GP-sammanhang öppnar en dörr för Andreas Jonsson, som ligger nia med 20 poängs marginal till Hans Andersen. Den förare som slutar på nionde plats i årets sammandrag får nämligen en permanent plats i nästa års GP-serie.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]