Blöt Lag-VM-final flyttas till söndag

Ett heat kördes. Sedan togs beslutet att flytta lördagkvällens final i Lag-VM i danska Vojens till söndag.
– Helt rätt. Det är ändå en VM-final vi kör, säger svenske lagkaptenen Andreas Jonsson.

Och alla som såg det första heatet förstod nog ganska fort att det kunde bli problem att genomföra tävlingen. Antonio Lindbäck, som körde det första heatet för Sverige, hade fullt sjå att få av sig leran efter heatet.
Reaktionerna var kraftiga efter heatet, framförallt från den australiska och polska lagledningen, som ville ställa in omedelbart. Ett möte mellan lagledare, lagkaptener och tävlingsledning resulterade i att tävlingen nu flyttas till imorgon med start klockan 14.
– Säkerheten måste gå i första hand. Sedan är det givetvis synd om publiken som kom hit för att titta. Men det hade blivit parodi om vi hade fortsatt, säger Andreas Jonsson.
Ett kraftigt regnoväder drog in över Vojens på sena eftermiddagen och blötlade banan rejält. Kort tidigare hade arrangörerna också tagit bort presenningen som täckte banan från väta. I efterhand hade det naturligtvis varit klokast att behålla presenningen på fram till kvällen.
Regnet avtog dock under kvällen, och strax före 20.00 såg det ut som att det skulle kunna bli tävling. Men när alla såg hur blött underlaget var efter det första heatet, fanns det ingen tvekan om att ställa in.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]