Aldén slutar: “Har tappat gnistan”

2003 års nordiske juniormästare Sebastian Aldén slutar köra speedway med omedelbar verkan.
– Jag har tappat gnistan för speedwayen helt enkelt, skriver Aldén i ett meddelande till Race under kvällen. SebbanAldén

Sebastian “Sebban” Aldén bestämde sig i veckan, men det var under torsdagskvällen som hans allsvenska klubb Masarna meddelade hans beslut på klubbens hemsida.
– Ett beslut som vi beklagar, men respekterar. Laget tappar inte i styrka, däremot är det beklagligt att en svensk och tillika masuppfostrad slutar, i förtid som vi ser det. På kort sikt blir det Maksim Bogdanovs eller Daniel Jeleniewski som tar Sebastian plats i tilltänkta uppställningar. På längre sikt får vi se när, och om Sebastian ersätts, säger Masarnas sportansvarige Roger Uppgård.
Aldén anger motivationsbrist som främsta anledning till sitt beslut.
– Det är den största anledningen, sedan finns det säkert tio anledningar till, men men, skriver Aldén till Race.
Förutom allsvensk styrning med Masarna, skulle även Aldén kört på ett gästkontrakt i elitserieklubben Västervik Speedway. Nu blir det ingenting alls.
Västeråsfödde Sebastian Aldén kom fram som ett stort löfte ur Masarnas ungdomsled i början av 2000-talet, och blev nordisk mästare på juniorsidan 2003. Tillsammans med JSM-silvret 2006 får det anses som hans största individuella framgång. I lag blev Aldén svensk mästare med Dackarna 2007, där han klev fram och tog flera viktiga poäng som förde Dackarna till dess första SM-guld på 45 år.
Aldén har även representerat Hammarby, Valsarna, Elit Vetlanda och Lejonen i det svenska seriesystemet.
Hur Västervik kommer att ersätta Sebastian Aldén är inte känt i dagsläget. Men en tänkbar ersättare skulle kunna vara Mathias Thörnblom? Skåningen står utan elitseriestyrning i dagsläget.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]