Varg 13:e i första 125–finalen – tysk seger

Tyske Simon Laengenfelder körde nyss hem helgens första final på Glimmingen, när han vann EMX125. Svenske Rasmus Varg svarade för en fin insats och blev 13:e. I toppen kunde Mattia Guadagnini inte säkra sitt EM–guld, utan får vackert vara nervös tills i morgon.

KTM–föraren Simon Laengenfelder, som vann EMX125–klassen på Lommel senast, tog årets andra raka heatseger när han körde hem helgens allra första final på Glimminge Motorstadion i Uddevalla. Laengenfelder tog en klar seger och förstärkte därmed sina chanser att plocka hem en bronsmedalj i mästerskapet, som alltså avgörs här på svensk mark.

Simon Laengenfelder

Närmast bakom sig hade han de två förare som fightas om guldet – den franska KTM–föraren Tom Guyon och italienaren Mattia Guadagnini, som kör Husqvarna. Där Guyon var före Guadagnini och tog in två poäng. Därmed kommer duellen inte avgöras förrän i morgondagens final, där italienaren dock fortfarande har ett 18 poäng stort försprång och alltså bara behöver plocka ytterligare sju poäng (en 14:e plats) för att följa upp sitt VM–guld med att också bli europamästare.

Mattia Guadagnini

Som bäste svensk såg vi Rasmus Varg på en fin 13:e plats och Husqvarna Scandinavia–föraren  körde därmed in sina första åtta poäng i mästerskapet. Varg var med som tolva under större delen av finalen, men tappade norske Håkon Österhagen förbi sig på det sista varvet. Framför Österhagen, som elva, såg vi förresten halvsvenskt i form av spanjoren Samuel Nilsson.

Ytterligare två svenskar körde finalen, men lyckades inte vara bland de 20 bästa och ta EM–poäng – Max Pålsson slutade just utanför poängplats som 21:a medan Marcus Gredinger blev 23:a.

Samuel Nilsson

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]