Uddevalla-VM inställt

Vi nås av det tragiska beskedet att det inte blir något motocross-VM i Uddevalla i år och därmed är det osäkert om vi någonsin får se motocross-VM i Sverige i framtiden.

Sedan VM:et i augusti har förhandlingar pågått med Youthstream och Uddevalla Kommun. Med Youthstream är vi helt överens om hur kontraktet skulle se ut de tre närmaste åren, samarbetet som vi genom åren haft med Youthstream har som vanligt fungerat mycket bra.
Vi har dock fått besked ifrån Uddevalla kommun att man drar ner på det ekonomiska stöd som vi tidigare har fått, mellan 50-60% beroende på vilken av de två sista tävlingarna man räknar.
Detta har tvingat oss att tagit beslutet att inte skriva något nytt kontrakt för att inte äventyra klubbens verksamhet.
Vi i BMK Uddevalla tycker att Uddevallas största återkommande och Skandinaviens enda VM motocross arrangemang är viktigt inte bara för oss utan även många andra, bl.a. besöksnäringen får ett stort tillskott och Uddevalla sätts på kartan.

Race Magazine ber att få återkomma med mer i nästa nummer av tidningen.

3 kommentarer

 1. Så fruktansvärt tråkigt att inte Uddevalla kommun inte förstår att denna tävlingen sätter dom på kartan i hela världen. Miljoner av folk tittar på MXGP.
  Helt utroligt hur korkade beslut dom tar i våran grannkommun,
  Under VM helgen så kan
  man ju försöka att få plats på en restaurang eller hotell!!! Det är omöjligt om man inte är ute i god tid. För att inte prata om alla andra föreningar som får in pengar i form av parkering, tvätt av team lastbilar, korvförsäljning osv osv. En stor skam för hela Fyrbodals regionen. Jag skäms av att säga att jag bor i denna region just nu!! Jag skulle inte bli förvånad om just dessa personer säger om några år att det är synd att vi inte har kvar VM i Uddevalla eller berättar för alla att Uddevalla har minsan varit ute i den stora världen och arrangerat stora mästerskap, vi i Uddevalla och några få utvalda länder i världen, det var tider det avslutar dom med och tar sig en klunk av en fin cognac på skattebetalarnas räkning.

 2. Hur mycket handlar det om!
  Är övertygad att det är många motocrossfrälsta i Sverige och även våra grannar som skulle kunna tänka sig att försöka hjälpa till så att detta fantastiska event blir av.
  Som sagt!Ingen sommar utan Mxgp i
  Uddevalla,annars blir vintrarna verkligen låååånga & kalla.
  Mvh.Jörgen

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]