Tungt för Anton och Eddie

Anton Lundgren och Eddie Hjortmarker hade det tungt när motocross-VM kördes i italienska Maggiora. Anton slog sig och fick avstå heaten medan Eddie kämpade sig igenom utan poäng.

Både Anton och Eddie kör i MX2, medan vår MXGP-förare Filip “Fillibang” Bengtsson fortfarande inte känner sig bra och väntas göra comeback till Uddevalla-VM den 4-5 juli.
Anton, som gjorde comeback efter skadan i Spanien, kraschade tyvärr igen och tvingades avstå VM-heaten.
– Det var tidigt på tidskvalet som jag fick ett framhjulssläpp i en brant nerförsbacke och slog i huvudet hårt. Jag såg dimmigt och det var bara att ge upp försök om att vara med. Jag ska träna i veckan och hoppas på att vara med i Tyskland till helgen, berättade Anton Lundgren.

Anton Lundgren strax innan han kraschade i Maggiora.

Anton Lundgren strax innan han kraschade i Maggiora.

Eddie körde riktigt bra på fria träningen, blev 29a på tidskvalet och 28 på kvalheatet. Söndagens heat blev riktiga “mudrace” och det passade inte Eddie.
– Det blev riktigt besvärligt, speciellt eftersom jag inte gjorde bra starter. Det låg förare lite överallt och jag själv ramlade ju också, vilket gjorde att jag fick gå i depån. Även om jag hamnade långt ner i heaten, så känns det ändå bra att fullfölja. Jag är inte riktigt tillbaka i god form men det känns som om det går framåt, förklarar Eddie Hjortmarker.
Slovenen Tim Gajser totalvann efter att ha blivit trea respektiv tvåa, ryssen Alexandr Tonkov vann första heatet och holländaren Jeffrey Herlings det andra. I MXGP tog fransmannen Romain Febvre sin andra raka GP-seger, belgaren Kevin Strijbos blev tvåa följd av australiern Todd Waters.

Foto: Ray Archer

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]