Townley arg – Luongo jättearg

Ben Townley VS. Giuseppe Luongo. Var det den häftigaste fighten vi såg i den thailändska värmen tro? Townley ägnade en del åt presskonferensen efter lördagens kvalheat att kritisera banorna i Qatar och Thailand. Luongo tog över och gav nya zeeländaren en rejäl avhyvling.

Ben Townley är tillbaka i VM, tolv år efter det att han körde hem MX2–titeln och blev Nya Zeelands andra världsmästare genom tiderna. Och om han inte gjorde något direkt avtryck i premiären kretsade betydligt mer kring 31–åringen i Thailand.

Han vann kvalheatet på lördagen efter att ha varit i ledning i princip från start, men det var hans ord på den efterföljande presskonferensen som väckte mest uppmärksamhet. Townley var helt klart inte nöjd med banorna under de två första VM–tävlingarna.

– De är helt enkelt inte tillräckligt bra. Jag ska vara uppriktig – Qatar och här är inte direkt det bästa man kan se av vår sport. Det här är MXGP, de bästa förarna i världen, och det finns ingen som kan sitta här och ärligt tycka att det är ett fantastiskt ställe att köra motorcykel på, stormade Townley enligt MX Vice och fortsatte:
– Jag försökte få till ett GP i Nya Zeeland och vi skulle ha varit där denna eller nästa helg. Det skulle ha varit det bästa arrangemanget i hela serien. Det här, i mitt tycke, är inte värdigt sporten. Och jag är glad att jag fick möjligheten att sitta här och säga det. Vi blir tillsagda att inte ge sporten dåligt rykte, men det här ska vara ett världsmästerskap. Jag tycker det förtjänar bättre.

Presskonferensen fortsatte sedan med att VM–promotorn, Youthstreams boss Giuseppe Luongo, berättade om ett treårsavtal för GP–tävlingar i Indonesien. Men han var inte sen med att kontra Townleys uttalande.

– Jag är väldigt besviken. Det är inte förenligt med hur en professionell förare ska uttala sig på en sån här presskonferens. Om en förare slutar femtonde, sextonde, artonde eller tjugonde öppnar inte jag min mun för att han inte var tillräckligt snabb. Jag kan inte gå ut och säga att han kör dåligt eller inte är tillräckligt bra, sa Luongo och fortsatte:
– Om en förare vill bli världsmästare måste han visa att han kan vara snabb överallt. De som arbetar med banan har slitit dag och natt för att göra den så bra som möjligt och, faktiskt, den är mycket bättre än vad vi såg här förra året. Jag respekterar förarna och de måste respektera arrangören om de ska vara professionella. Jag är väldigt, väldigt besviken och har redan pratat med Suzuki om det. Om Ben Townley vill byta arbete så kan jag anställa honom att sköta banorna åt oss, avslutade italienaren.

Vad tycker ni? Ska förarna köra motorcykel och vara tysta? Eller har Townley rätt i sin kritik?

 

Giuseppe Luongo var lätt kritisk till Townley efter hans uttalande.

Giuseppe Luongo var lätt kritisk till Townley efter hans uttalande.

15 kommentarer

 1. Helt rätt av Ben T, varför ska VM-DELÄVLINGARNA gå skitbanor när det finns hur många som helst som är bra????
  Go for it Town let.

 2. Ben har helt rätt.. Dom senaste 10 åren har det bara gått neråt med mx vm då dom bara tänker pengar pengar…. Fler borde säga vad dom tycker…

 3. Alla vi som älskar sporten håller väl på Loungo 😉
  Kan denna tråd bli annat än massa gnäll på youthstream… ….Klart Townley har rätt. Vore väl ok om youthstream sålde ut sporten och pengarna kom tillbaka till förarna/teamen, men vart tar de vägen nu? Är FIM nöjda med att de får gratis käk på tävlingarna eller rullar det in pengar på FIMs konto också? Någon mer än Luongo måste vara nöjd med upplägget. Har svårt att tro att tillverkarna säljer massa hojar i Dubai så de propsar på att tävla där.

 4. Helt rätt av BT. Katastrof banor i både Qatar o Thailand. Platta med uppbyggda hopp o vågsektioner och det handlar om att hoppa högt o långt. Kuperade banor med feldoserade kurvor bla så att skickligheten kommer fram hos förarna. Youthstream gör ju inte mycket för att det ska bli bättre. Assen blir ju likadant då den blir platt förutom att det är sand. Sen tycker jag att banorna är för korta, 19 varv i Thailand o med lokala förare som blev varvade efter 3 varv. Minst 2 minuter/ varv och när förarna blir varvade så skulle dom plockas av banan.

 5. Skönt att Qatar och Thailand är över! Skittråkiga att titta på och håller med Ben! Nu kan det bara bli bättre! Det enda roliga var att följa Alvins framskjutna placering!

 6. det är väl inte banorna som är värst här!!!!!! vilka åker VM? bästa förarna eller de som har back ing av team som “måste” synas? annars tror jag alla ville åka EMX 250… mxgp är ju som se färg torka, försöker inte end se efter en gratis streamning och jag är rätt intresserad..

  Magnus Ekberg

 7. Loungo kan så klart inte säga annat då han valt att lägga tävlingarna där.
  Ett avtal är skrivet på tre år och det måste följas.
  Men jag kan bara hålla med om att kvalitén på dessa banor är inte ok.
  Men nu givits framåt??
  Europe nästa??

 8. Townley hela vägen!!
  Jag avskyr dessa tävlingar.
  Dem skadar sporten.
  Cash is king. Inget nytt, tyvärr.

 9. Bra Race! Ni gör det alla journalister ska göra-låt relevant kritik komma fram i ljuset. Ser att många andra som rapporterar från VM inte tar upp vad Townley hade att säga. Tycker också att det är obehagligt att läsa hur ledningen på Youthstream hanterar kritiken.

 10. Och argast av dem alla är… vi motocross publiken!

  Heja Townley!
  Såå skönt att AMA finns att titta på istället…

 11. Hatten av för Townley!! Han säger det som andra inte törs säga till Luongo!
  Kör hårt Ben!!

 12. Eller hur, bra gjort av Townley som nån ovanför här skrev…

  Luongo vill bara ha det på dessa små ställen så det blir billigare så han får mer cash i fickan den jäveln… Allt har blivit sämre sen han tog över.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]