Townley ansluter Suzuki – Everts bakom dealen

Kevin Strijbos blev kvar. Clement Desalle försvann. Steven Frossard skrev på men försvann skadad direkt efteråt och det är mycket osäkert om han kommer vara tillbaka alls under 2015. Suzuki World MXGP behövde en förare till. Det blev Ben Townley.

Efter sin fantastiska comeback på den stora scenen vid Motocross of Nations i Ernée tidigare i höstas kommer vi nu få stifta betydligt mer bekantskap med den förre MX2–världsmästaren. Ben Townley gör nämligen comeback när han ansluter Suzukis fabriksteam i MXGP.

Den 30–årige nyazeeländaren la av för två och ett halvt år sen men har fått tillbaka suget och går nu ”all in”.

– Jag har inte haft en tanke på att återvända fram tills för ett halvår sen. Och när den här möjligheten kom, att få köra för Suzuki och arbeta med människorna där, visste jag direkt att det var min stora chans att kunna bli världsmästare igen, säger Townley i ett pressmeddelande.

Townley gjorde sin första säsong i Europa 2001, i 125–klassen på en RM125. 2002 kom de första pallplatserna och 2004 blev han världsmästare i MX2 på KTM.
2016 blir första året han styr en RM–Z450.

– Cykeln, tillsammans med teamet och professionalismen som finns hos märket, är allt jag behöver för att kunna konkurrera med de bästa. Att tillhöra Suzuki är det ultimata för mig. Det rätta valet, säger Townley som just nu förbereder sig på hemmaplan inför säsongen.
– Det är inte helt bestämt än men troligen kommer jag att komma över (till Europa) i början av januari. Säsongen startar mycket tidigare nu än när jag körde senast och det gäller att vara redo. Jag började träna inför MX of Nations och har egentligen fortsatt sedan dess.

Att han kommer få Stefan Everts som boss i Suzuki World MXGP Team är väl en dåligt bevarad hemlighet vid det här laget. Den tiofaldige världsmästaren kommer att presenteras i sin nya roll på EICMA–mässan i nästa vecka.

Race sitter också på en exklusiv intervju med Everts, där han bland annat avslöjar att det till viss del är han som ligger bakom att Townley gör VM–comeback 2016 och ansluter Suzuki. Hela den intervjun kommer ni att kunna läsa i årets sista nummer av tidningen, men ett smakprov kommer på hemsidan innan dess.

1 kommentar

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]