Topp-resultat av svenskar i Holland

Filip “Fillibang” Bengtsson, Rasmus Håkansson, Filip Olsson och Noel Nilsson var bland de åtta främsta i respektive klasser när de öppna holländska motocross mästerskapen Masters kördes i Oss.

I MX1 blev “Fillibang” sjua bakom sex toppförare i VM, Max Nagl vann före Gautier Paulin, Jeffrey Herlings, Shaun Simpson, Max Anstie och Kevin Strijbos. Bakom följde flera bra holländare och belgare men även VM-förare som Arminas Jasikonis och Arnaud Tonus.
“Fillibang” körde in som nia i första och åtta i andra, hans namne Jonathan Bengtsson fick inte till det i första heatet och blev 19e men körde starkt i det andra. Han låg elva-tolva hela heatet men vurpade fyra svängar före mål och blev 14e, vilket också är grymt starkt med tanke på motståndet.
I MX2 var Felix Nilsson, märkligt nog, ende svensk på plats och han slutade 25a respektive 20e i heaten. Danske Thomas K. Olsen vann första heatet och VM-ledaren Jeremy Seewer vann det andra, men totalvinnare med två andraplatser blev Brian Bogers.
I 125-klassen hade vi tre kanonförare med och bäst lyckades Rasmus Håkansson (3-5), som blev totaltrea bakom danske Mikkel Haarup och hemmaföraren Ravio Dankers. Trots en krasch i andra loppet blev Filip Olsson totalåtta (7-10) och Arvid Lüning blev 13e totalt (15-11). Norske Kevin Horgmo bröt första men var trea i andra.
Slutligen blev Noel Nilsson totalfyra i 85-klassen, han var fyra i första och trea i andra. Vidare blev Teddy Jondell (20-34) och Victor Andersson (32-37). Totalt segrade ryssen Nikita Kucherov före holländarna Ryan de Beer och Kay de Wolf.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]