Thuresson vann i Väsjöbacken

Det blev BMK Uddevallas SM-ledare Filip Thuresson som på sin 450 Honda tog hem finalen för elitförarna i årets upplaga av Väsjöcrossen i Sollentuna.

SM-ledaren Filip Thuresson vann elitklassen vid SMA-tävlingarna i Väsjöbacken utanför Stockholm.

Det var Peter Grönroos och Stefan Da Silva som arrangerade denna succétävling i SMA:s regi, det vill säga att det inte var en Svemo-tävling. Det kördes fyra klasser och 85 vanns av Nynäshamns Jeff Oxelmark före Tierps Eric Englund och Arlandas Loke Collomo. I motionsklassen vann Niklas Hallafors från Örebro före Mälarös Gabriel Nordström och Värmdös Björn Edvardsson. I breddklassen gick segern till Götas Krister Thorell följd av Haninges Dennis Andersson och Åsätras Alexander Cernold.
I elitklassen tog Upplands Väsbys Kalle Karlsson kommandot före Filip Thuresson, som dock skuggade och väntade på rätt tillfälle. I ett besvärligt parti tog Thuresson ett bättre spår och kunde köra om. Väl i ledningen var Thuresson suverän och vann klart för Karlsson. Trea blev Alfta-Edsbyns Mathias Mensonen före SM-ledaren i MX2-SM Kalle Olsson, som var främste 250-åkare. Jonas Svensson, numera Alfta-Edsbyn, tog femteplatsen före arrangören Peter Grönroos, Kristianstads Franz Löfquist och Åsätras Jimmie Allen.
– Det var en riktigt kul tävling med svåra feldoserade kurvor. Jag hade stor nytta av tävlingarna jag kör i Tyskland och detta var en mycket trevlig tävling som jag hoppas återkommer, sa Filip Thuresson.

 

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]