Stabilt men allvarligt för Christian

Tillståndet för den svårt skadade motocrossföraren Christian Simonsson är nu på morgonen stabilt men allvarligt och han hålls nedsövd under bevakning på Sahlgrenska i Göteborg. Enligt pappa Per kan Christian hållas nersövd i fem dagar till för att kroppen och hjärnan ska utsättas för så lite aktivitet som möjligt.

Det var vid lördagens första SM-heat i 125 U17 som Christian gick omkull i sin jakt på att avancera efter en mindre lyckad start. Han slungades iväg från sin maskin och slog huvudet hårt i backen, medan motorcykeln föll åt ett annat håll. Christian blev omedelbart medvetslös och när han så småningom vaknade valde sjukvårdspersonalen att söva honom.
Efter kontroll på Skövde sjukhus, fördes han med helikopter till Sahlgrenska i Göteborg, där föräldrarna Per och Maria nu vakar vid hans sida.
– Omfattningen av skadorna vet vi ännu inte men de har järnkoll på honom här på Sahlgrenska, berättar pappa Per nu på morgonen.

2 kommentarer

  1. Krya på dig christian ta det varsamt när du vaknar tänk på en sak får man en dålig start på ett heat hitta rytmen men kör inte över din egen förmåga tänk smart istället en god vän inom motocross sporten

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]