Sprint–SM i cross körs på SM Veckan

SuperEnduro–SM har länge varit ett årligt inslag under sommarens SM Vecka. Nu tar också motocrossen plats. Den 13 juli kommer nämligen SM i Sprint Motocross att köras på Norrköpings Motorstadion.

Motocrossektionen och arrangören SMK Östgöta MC-Förening presenterade här om dagen upplägget för SM i Sprint Motocross 2016, som alltså kommer att köras i samband med SM Veckan i Norrköping i juli.

MX1 och MX2 samkör för att utse en ensam svensk mästare. Tävlingen genomförs med maximalt 40 stycken förare, där 24 stycken seedas fram; De 12 främsta i aktuell SM-tabell i respektive maskinklass, MX1 och MX2, efter SM-deltävlingen i Borås, den 11-12 juni. I det fall det finns förare bland de 12 främsta som ej önskar starta kommer Motocrossektionen besluta vilka förare i turordning efter tolfte plats som ska tillfrågas.

Till de 24 tillkommer 16 wildcards som utses av sektionen efter SM–tävlingen i Årsunda, den 2–3 juli.

Hur går själva tävlingen till då? Jo, förarna kommer fördelas så rättvist som möjligt i två stycken träningsgrupper (max 20 stycken förare per grupp). I samma grupper genomförs sedan ett tidskval för fördelning/startordning i kommande fyra stycken kvalheat. Efter kvalheat körs andra chansen, semifinaler, sista chansen och ett avgörande finalheat. I varje kval/omgång deltar 10 förare per heat och till finalheatet tar sig tolv stycken.

Kval, semi, andra chansen och sista chansen körs över fem varv, medan finalen går över åtta.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]