Pallen igen för Gole

Vid motocrossens VM- och EM-tävlingar i italienska Mantova var det fyra svenska förare som tog poäng. I 250-EM blev Anton Gole totaltrea, Alvin Östlund tog poäng i MX2-VM, Carro Berglund var tolva i första WMX och Tim Edberg plockade sex poäng i 125-EM.

VM-tävlingen kördes under mycket varma förhållanden och inne i familjen Östlunds buss uppmättes 42 grader i dag.  Alvin är nu fri från handskadan och förkylningen, men båda bidrog till att han inte riktigt orkade.
– Jag är inte nöjd med dagens körning, men gårdagen tiondeplats i kvalet var helt okey. I första heatet var jag ut som 12-13, men tappade några och låg runt 15e mest hela heatet. I andra körde jag som flera andra in i grinden och var dåligt iväg, dessutom tappade jag en minut sedan jag kolliderade och satt i ihop med en kille. Sedan var det bara att kämpa och försöka men jag slutade 22a. Det är svårt att vara på topp i alla tävlingarna, menade Alvin. Eddie Hjoirtmarker bröt efter 14 respektive tre varv i heaten, i MXGP fullföljde Filip “Fillibang” Bengtsson båda heaten som 23a respektive 28a men låg aldrig på poängplats.
Carro Berglund gjorde sitt bästa VM-heat någonsin när hon blev tolva på lördagen, hon började som 18e och gjorde inga misstag. Men i dag jobbade hon sig upp efter en tidig vurpa och slutade 23a. I 125-EM hade vi tre förare med och bäst lyckades Tim Edberg med en 16e plats i första heatet, efter en vurpa då han låg elva. I andra kom Tim från botten och lyckades ta en poäng. Adam Einarsson var tolva i början av första, men något hände och han fullföljde som 33a. I andra var han med och kämpade om 20e, men slutade 23a. Rasmus Håkansson slutade 21a respektive 26a.
Avslutningsvis svarade Anton Gole för en fenomenal uppkörning i första heatet, efter att ha kört in i vurpade fransmannen Mathys Boisrame när båda var långt fram i startsvängen. Från sist iväg, varvade Anton som 18e efter första varvet och jobbade sig upp till en grym sjätteplats. I andra var han ut som 13-14e och efter några varv bölrjade han avancera och slutade stark fyra, vilktet räckte till årets andra pallplats.
– Det var en stabil körning och orken fanns där, jag kan bara vara nöjd med helgen efter omständigheterna. Jag ligger endast två poäng från fjärdeplatsen i tabellen, så jag ser fram emot de två sista deltävlingarna, menar Anton Gole.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]