Oskar Olsson klar för Uddevalla-VM

Det har i dagarna blivit klart att även 18-årige Oskar Olsson från MK Tranan kommer att köra Sveriges Grand Prix i Uddevalla den 1 juli.

Oskar Olsson är klar för MX2-VM i Uddevalla och han kör för Nestaan JM Racing KTM Team.

Oskar Olsson har i flera år haft kontakt med förre belgiske världsmästaren Jacky Martens, som nu ersätter den skadade österrikaren Pascal Rauchenecker i sitt VM-team Nestaan JM Racing Team med Oskar i Uddevalla. Detta innebär att Oskar inte har anmält sig via Svemo och är definitivt klar redan i MX2-klassen. Klara är även Viktor Björklund och Pontus Jönsson, den senare eftersom SM-ledaren Kalle Olsson är skadad. Väntar på svar om de är klara gör Jesper Jönsson och Eddie Hortmarker.
Oskar inledde SM starkt i Vissefjärda med att bli totaltrea, bakom Kalle Olsson och Pontus Jönsson, men sedan har det varit lite “stolpe ut” för honom i SM. Senast i Ulricehamn satte Oskar hela lördagens snabbaste tid, till och med snabbare än MX1-föraren Filip Thuresson. Sedan i heaten fungerade dock inte fullt ut men efter fyra av sex SM-deltävlingar ligger Oskar sexa och har stora chanser att avancera.
Väl mött i Uddevalla nästa helg, för att heja fram våra svenska förare.

2 kommentarer

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]