Ny chans för Stewart på lördag?

James ”Bubba” Stewart gjorde ett försök. Men det blev bara två träningsrundor innan han klev av. Frågan är om vi får se honom göra comeback när man är tillbaka i Anaheim på lördag?

Yoshimura Suzuki Factory Racings James Stewart tvingades bryta premiären av årets Supercross-säsong tidigt efter incidenten nedan.

 

 

Heatet rödflaggades och startades om, men utan Stewart som istället togs om hand av Asterisk Medical–personal. På fredagen kom sedan beskedet från Stewart själv, via sitt Instagram–konto, att han var redo för start på Petco Park.

Väl där blev det dock bara två träningsrundor för den dubbla mästaren från 2007 och 2009.

– Vi gick igenom hela processen med tester och han var godkänd att starta, berättade Yoshimura Suzukis team manager Mike Webb i ett pressmeddelande från teamet efter San Diego–tävlingen.
– Jag pratade med folket på Asteriks Medical och de sa att det definitivt inte var några tveksamheter. Vi bad James att känna på det och ge oss feedback under tiden. Den första rundan var okej men under den andra kände han sig helt enkelt inte bekväm.

Teamet och Bubba valde att inte chansa, och därför blev det inga heat för Suzuki–föraren i lördags.

– Vi vill att han tar och vilar några dagar till, för att sedan börja testa igen senare i veckan.

Stewart, som återkom efter en över ett år lång avstängning i Anaheim, hoppas förstås kunna återkomma när den tredje rundan körs på Angel Stadium på lördag. Något definitivt besked lär vi nog inte få förrän fredag dock.

 

Det var onödigt lugnt hos Yoshimura Suzuki Factory Racing i lördags. Sedan tidigare stod det nämligen klart att teamets andra förare, Blake Baggett, skulle missa säsongsinledningen på grund av skador. Foto: Yoshimura

Det var onödigt lugnt hos Yoshimura Suzuki Factory Racing i lördags. Sedan tidigare stod det nämligen klart att teamets andra förare, Blake Baggett, skulle missa säsongsinledningen på grund av skador. Foto: Yoshimura

 

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]