Norén visade vad han kunde – Frankrike i ledningen inför sista

Fredrik Norén gladde den svenska publiken stort under det andra finalheatet när han körde in som femma. Frankrike är i ledningen inför det sista, närmast före Storbritannien och Belgien.  

Norén fick en närmast perfekt start och var iväg som tvåa när det andra finalheatet i Kegums gick iväg. Bara fransmannen Steven Frossard var före de första kurvorna. Relativt snabbt tvingades svensken dock släppa ytterligare tre förare framför sig men den femte plats han då hamnade på behöll han sedan racet ut efter en både bra och stabil körning.

Estländaren Tanel Leok pressade Norén hårt under de sista varven men svensken visade att han hittat den snabbhet som gjorde att han fick sitt stora genombrott borta i USA i somras också här hemma i Europa.

Norén var tvåa bakom Frossard i starten. Frossard slutade tvåa och Frankrike leder inför sista.

Norén var tvåa bakom Frossard i starten. Frossard slutade tvåa och Frankrike leder inför sista.

Belgaren Kevin Strijbos tog över ledningen från Frossard efter ett par varv och kunde sedan kontrollera finalen hela vägen när han vann före fransmannen. På tredje och fjärde plats blev det dubbelt brittiskt genom Dean Wilson och Tommy Searle, Searle som också blev bäste MX2–förare.

Ken Bengtsson fick en hyfsat start, iväg som 25:a men vurpade och fick slita hela heatet. Till slut blev det en 33:e plats.

Ken Bengtsson körde i mål som 33:a.

Ken Bengtsson körde i mål som 33:a.

Inför den sista och avslutande finalen, där MXGP kör tillsammans med Open, leder Frankrike före Storbritannien och Belgien. Sverige ligger på en tolfte plats men då vi i den sista finalen har båda våra två starkaste kort på banan samtidigt känns en topp–tio plats definitivt inom räckhåll.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]