MXSM: Ulricehamn inställt – men dubbla tävlingar i Uddevalla

Efter premiärhelgen på Saxtorp väntar nästa deltävling i Motocross–SM om en dryg vecka. På Glimmingen hos BMK Uddevalla. Och precis som i Landskrona blir det dubbla tävlingar också den här gången. Den planerade fjärde SM–helgen, hos Ulricehamns MK, har dock ställts in. 

Nej, det blir varken MXSM eller deltävling i USM 125 U17 hos Ulricehamns MK i år. Tävlingen som var planerad till den 13 juni har ställts in, meddelade Motocrossektionen här om dagen, och något alternativt datum kommer alltså inte att presenteras. Någon orsak till att klubben valde att ställa in har inte angivits.

Nästa deltävling i MXSM kommer inte heller att köras som först planerat, men där är förändringarna desto mer glädjande. I alla fall för SM–förarna. Det blir nämligen två stycken deltävlingar hos BMK Uddevalla på Glimmingen den 15–16 maj, när man kommer köra precis samma upplägg som under premiärhelgen på Saxtorp

Klassen Junior–SM (MX2 J19) tvingas dock på nytt skjutas på framtiden. Tanken var att köra premiären i Landskrona, men då rådde tävlingsförbud för ungdomar och juniorer, och när förbudet nu hävts hade Uddevalla–helgen redan planerats om. Från den ursprungliga kalendern finns nu tre datum kvar för klassen – Tibro den 5 juni, Helsingborg den 14 augusti och Kristianstad den 4 september.

Tävlingen som var tänkt att köras i Finspång den 8 maj, med klasserna USM 85cc och Svemo Cup på lördagen samt Sverige Cup och Race Magazine Cup på söndagen, har också tvingats skjutas på framtiden. Motocrossektionen meddelar dock att ett nytt datum kommer att presenteras inom kort. Liksom det kommer göras för tävlingen som var planerad i Huskvarna den 24–25 april, där USM 85cc, Svemo Cup och Race Magazine Cup skulle köras tillsammans med Junior–SM Open.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]