MXON 2021: ETT ANTIKLIMAX FÖR TEAM SWEDEN

Lag–VM i motocross tog slut för Team Sweden redan innan det hunnit börja. Efter en bra tidsträning kraschade Alvin Östlund när han efteråt tränade starter, och ådrog sig en hjärnskakning. Svensken kommer inte att kunna starta i morgon och därmed är Sveriges möjligheter till en framskjuten placering tyvärr borta. 

Efter en morgon full av både förhoppningar och förväntningar, gick luften ur Team Sweden redan på förmiddagen. Alvin Östlund noterades för en åttonde tid på MXGP–förarnas tidsträning och det kändes som att Sverige var på gång. Och att Östlund var på gång, efter några tunga VM–helger där han inte fått med sig poäng för den fart han visat.

Men när Yamaha–föraren efter sessionen skulle träna starter så gick han hårt in i en vall i första kurvan och flög över styret. Östlund tappade medvetandet och ådrog sig en hjärnskakning när han landade. Huruvida den är lätt eller allvarlig återstår att se, men efter vila kände sig i alla fall Östlund bättre under kvällen. Någon start i morgon lär det ändå inte bli, eftersom minst 72 timmar måste gå efter en konstaterad huvudskada.

Därmed är chanserna till en framskjuten placering för det svenska Nations-laget borta. Det rådde på eftermiddagen delade meningar om i fall man ens kommer att få ett resultat under morgondagen, när bara två förare kommer till start. De fem bästa resultaten räknas som bekant i tävlingen, men Sverige kommer ´bara att få fyra. 

På dagens kval räknades två av tre resultat, och Ken Bengtson ihop med Isak Gifting lyckades där kvala in Sverige som elfte bästa nation. Gifting slutade femma i kvalheatet för MX2–förarna och Bengtson blev 13:e man i Open. Nederländerna vann kvalet på fyra poäng, där Jeffrey Herlings vann sitt heat (Open) och Glenn Coldenhoff (MXGP) blev trea. Frankrike slutade tvåa, med Tom Vialle som segrare (MX2) och såväl Mathys Boisrame som Benoit Paturel som fyror i Open och MXGP. Hemmanationen Italien blev trea efter att Antonio Cairoli vunnit MXGP-heatet och de följdes av Storbritannien, Tyskland och överraskningen Lettland – utan Pauls Jonass. Danmark blev fin sjua, Kanada, Österrike och den ryska federationen rundade av topp tio. 

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]