MXGP: Höjdpunkter från Valkenswaard – soppatorsk för Fillibang

Filip Bengtsson svarade för en fantastisk årspremiär i VM. I 16 av 17 varv. Sedan körde svensken soppatorsk när han låg med som elva och nosade på en placering topp–10. I andra heatet körde han upp sig från 27:a till 18:e man och fick därmed tre poäng med sig från sin första VM–tävling med nya teamet JWR Yamaha.

Än tyngre gick det för Alvin Östlund i MX2–klassen som tvingades göra ett pitstop i första heatet och där bara fick med sig två poäng. I andra såg det länge betydligt bättre ut när Östlund körde upp sig från 15:e till 10:a, innan han precis som Fillibang i det första heatet försvann med två varv kvar och blev utan fler VM–poäng.

I toppen av båda VM–klasserna skördade Red Bull KTM nya framgångar när Pauls Jonass och Jeffrey Herlings vann båda heaten i MX2 respektive MXGP. Österrikarna tog dessutom andraplatsen i båda klasserna genom Jorge Prado och Tony Cairoli. Se höjdpunkterna från VM–klasserna nedan.

 

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]