MXGP: Höjdpunkter från Argentina

Tim Gajser tog en dubbelseger när den tredje rundan av årets VM i motocross kördes i Argentina. Den regerande mästaren tog därmed också över den röda ledarplåten från Tony Cairoli, som hade en tuff söndag. Team HRC kunde dessutom glädja sig åt ännu en pallplats när ryssen Evgeny Bobryshev blev trea. Mellan Honda–förarna klämde sig Jeremy Van Horebeek in och tog säsongens första pallplats. 

I MX2 var det istället mycket som handlade om KTM. Pauls Jonass tog säsongens andra GP–seger när han vann sitt tredje och fjärde heat för året. Lettländarens teamkomnpis Jorge Prado var snabbast ut från grind i båda finalerna, och spanjoren slutade trea i båda för en total andraplats i Argentinas GP.

Den stora vinnaren kanske ändå var Jeremy Seewer. Schweizaren blev trea totalt och övertog samtidigt den röda ledarplåten från Julien Lieber, som för första gången i år missade pallen.

För svenskt vidkommande blev det en tyngre helg. Alvin Östlund kraschade bort sig redan under lördagen och fick spendera finaldagen på sjukhus. Anton Gole kämpade på och lyckades plocka två poäng i det andra heatet.

 

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]